Google, Yabancı Dil Öğrenme İçin Yeni Araçlar Sunuyor
Google, yabancı dil öğrenmek isteyen kullanıcılar için üç YZ destekli deneysel araç sunuyor. Bu araçlar, henüz erken aşamalarında olmalarına rağmen, şirketin kendi çok modlu büyük dil modeli Gemini’nin desteği ile Duolingo’ya rakip olmayı hedeflediği görülüyor.
Araçlardan İlk İhtiyacınıza Özel Cümle ve Söylemleri Hızlıca Öğrenin
İlk araç, o anda ihtiyaç duyduğunuz belirli cümle ve söylemleri hızlıca öğrenmenize yardımcı oluyor.
İkinci Araç ile Kendinizi Daha Yerel İfade Edin
İkinci araç, daha az resmi ve daha yerel bir şekilde kendinizi ifade edebilmenize olanak tanıyor.
Üçüncü Araç ile Çevrenizdekilerden Yeni Kelimeler Öğrenin
Üçüncü araç ise telefonunuzun kamerasını kullanarak, çevrenizdekilere dayalı yeni kelimeler öğrenmenizi sağlıyor.
Google, yabancı dil öğrenmenin en sinir bozucu yanlarından biri olarak henüz öğrenmediğiniz belirli bir tümceye ihtiyaç duyduğunuz anları gösteriyor.
Mini Ders ile Kolay ve Hızlı Öğrenme Deneyimi
Yeni “Mini Ders” daracı ile, “kayıp pasaport” gibi bir ifade ile içerisinde bulunduğunuz durumu özetlediğinizde, bu bağlama uygun kelime haznesi ve gramer ipuçları alabiliyorsunuz. Ayrıca “Nerede kaybettiğimi bilmiyorum” ya da “Polise bildirmek istiyorum” gibi duruma özel yanıt önerileri de alıyorsunuz.
Daha Yerel Konuşmalar için Slang Hang Aracı
“Slang Hang” adlı diğer araç ise, kullanıcıların yeni öğrendikleri dili konuşurken, daha az yabancı dil kitabı gibi konuşmalarını sağlamayı hedefliyor. Google, yeni bir dili öğrendiğinizde genelde ilk zamanlar onu çok resmi şekilde kullandığınızı bu yüzden de kullanıcılarına yerel konuşma konusunda yardımcı olacağını ifade ediyor. Bu özellik sayesinde öğrenmek istediğiniz dili konuşan iki kişi arasında geçebilecek konuşmalar üretebiliyorsunuz. Örneğin, bir satıcı ile müşterisi arasında geçmesi muhtemel diyalogları canlandırmanız mümkün.
Objeleri Tanımlayan Word Cam / Kelime Kamerası
Son olarak, üçüncü araç olan “Word Cam / Kelime Kamerası” çevrenizdekilerin fotoğrafını çektiğinizde, Gemini yardımıyla objeleri tanımlayıp, öğrendiğiniz dilde onları etiketliyor. Özellik, objeleri tanımlayabilmeniz için kullanabileceğiniz benzer kelimeleri de size sunuyor.
Bu yeni deneysel araçlara Google Labs üzerinden erişmeniz mümkün ve Türkçe de dahil pek çok dil destekleniyor. Bakalım Google, Duolingo’ya darbe vurabilecek mi?