Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor: Mevduat faizlerinde değişim kapıda!

Parası Olanlar Dikkat! Yüksek Mevduat Faizlerinde Değişim Kapıda

Bankada parası olan milyonları ilgilendiren önemli bir ekonomik veri için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3 Temmuz’da açıklayacağı haziran ayı enflasyonu, hem memur ve emekli maaşları hem de Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz politikası açısından belirleyici olacak. Tahminler, haziran enflasyonunun %1,6 civarında geleceği yönünde.

TCMB Faiz İndirimi Sinyali Verebilir

Enflasyon verisinin beklentilerle uyumlu ya da daha düşük açıklanması durumunda, 24 Temmuz’da yapılacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi olasılığı yükselebilir. Özellikle son dönemde İsrail ve İran arasında ateşkes sağlanması ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, piyasaların faiz indirimi beklentisini artırmış durumda.

Mevduat Faizlerinde Düşüş Başlayabilir

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, TCMB kararı beklenmeden önce bankalarda mevduat faiz oranlarında gevşeme görülebilir. Şu anda piyasada en yüksek vadeli mevduat faizi %53 seviyesinde bulunuyor. Ancak enflasyon verisinin sürpriz yapmaması halinde, bu oranlarda düşüşler yaşanabileceği belirtiliyor.

Hangi Banka Ne Kadar Mevduat Faizi Veriyor?

30 Haziran 2025 itibarıyla bazı bankaların sunduğu en yüksek mevduat faiz oranları şu şekilde:

  • Alternatif Bank VOV Hesap: %53,00
  • Anadolubank Renkli Hesap: %53,00
  • Türkiye Finans Günlük Hesap (Kâr Payı): %53,00
  • Fibabanka Kiraz Hesap: %52,00
  • Odea Bank Oksijen Hesap: %52,00
  • ING Turuncu Hesap: %51,00
  • HSBC Modern Hesap: %51,00

1 Milyon TL’lik Mevduatın 32 Günde Getirisi Ne Kadar?

Mevduat faizlerinin %53 olduğu senaryoda, 32 günlük vadeyle 1 milyon TL yatırım yapan bir kişinin elde edeceği net kazanç yaklaşık 37.241 TL olarak hesaplanıyor.

Uzmanlar Uyarıyor!

Ekonomistler, jeopolitik risklerin azalmasıyla tahvil piyasasında canlanma yaşandığını ve tahvil faizlerinde düşüş görüldüğünü belirtiyor. Eğer haziran enflasyonu da düşük gelirse, Merkez Bankası’nın faiz indirimi yönünde daha güçlü sinyaller verebileceği öngörülüyor. Bu durumda, mevduat yatırımcılarının daha uzun vadeli yatırımları değerlendirmesi öneriliyor. Ancak vade uzadıkça faiz oranlarının da düştüğü unutulmamalı. Ayrıca bazı bankaların yüksek faiz oranları sunarken vadesiz hesapta belirli bir miktar bakiye tutma şartı koyduğu, bunun da net kazancı aşağı çektiği vurgulanıyor.

Related Posts

UAZ’dan 200 milyon dolarlık atılım

Rusya’nın köklü otomotiv üreticilerinden UAZ, Sollers Grubu çatısı altında 2027’ye kadar sürecek dev bir modernizasyon programına başladı. Yatırım tutarı 200 milyon doları geçerken, yeni üretim hatları, bileşen fabrikaları ve otomasyon sistemleriyle …

Araç sürücüleri dikkat! Son gün geldi çattı: Ciddi yaptırımlar olabilir

Türkiye genelindeki milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasında geri sayım başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürürlüğe alınan sistem kapsamında, iş yeri araçlarına takılması gereken …

Çin’in en zengini oldu! Borsada hisseleri tavan yaptı

Dev teknoloji şirketi Xiaomi borsada rekor kırdı. Kurucusu, Çin’in en zengin kişisi oldu.

Hayvancılığa dijital kolaylık: 11 bin işletmeye 11 milyonluk destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025’in ilk yarısında 11 bin işletmeye verdiği su faturası desteğini dijital ortama taşıdı. Üretici artık başvurusunu “https://basvuru.kayseri.bel.tr/” adresinden kolayca yapabilecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi …

ABD’li banka tarifelere dikkat çekti: Borsada balon, dolarda zayıflık kapıda

Bank of America Stratejisti Michael Hartnett, Fed’in faiz oranlarını düşüreceği beklentisinin ABD hisse senetlerine büyük miktarda yatırım akışını meydana getirirken spekülatif bir borsa balonu riskini de artırdığını dile getirdi.

Fed kaygılarıyla güçlenen euro Türk ihracatçısını destekliyor

ABD Merkez Bankasının (Fed) bağımsızlığına yönelik endişeler avro/dolar paritesinde yükselişi desteklerken, bu durumun Türk ihracatçısı açısından faydalı olabileceği değerlendirildi.