Animasyon stüdyolarının geleceği yapay zeka mı olacak?

Yapay Zeka ile Video Oluşturmanın Geleceği

Görsel ve video oluşturma konusunda yapay zekanın geldiği nokta oldukça ileri seviyede. Ancak video tarafında hala potansiyelinin tam olarak keşfedilmediğini söylemek mümkün. Yapay zeka ile video oluşturma süre bariyerinin kalkması durumunda neler olabileceğini merak ediyor musunuz? Daha uzun projeler, bölümler ya da hatta sinema filmleri yapılması mümkün olabilir.

Daha önce “Dünyanın ilk yapay zeka ile oluşturulan kısa filmi” gibi haberlere şahit olsak da, bu alanda daha ileri seviyelere ulaşmak için zaman gerektiği aşikar. Bazı animasyon stüdyoları ise yapay zekayı prodüksiyon süreçlerine dahil etmek istediklerini açıkladılar. Bu konuda ilk adımlardan biri de ünlü animasyon stüdyosu Toei’den geldi.

Toei, özellikle shonen türünde anime yapımlarıyla tanınan bir stüdyo olarak yapay zekayı gelecek projelerinde kullanmayı planladıklarını açıkça belirtti. Firma, Japonya merkezli Preferred Networks şirketine yatırım yaparak yapay zeka teknolojilerinden faydalanmayı hedefliyor. Bu sayede animasyon üretim süreçlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlıyorlar.

Toei’nin yapay zekayı özellikle renklendirme, arka planlar ve storyboardlar gibi prodüksiyon süreçlerinde kullanmayı hedeflediği biliniyor. Yapay zeka, sahne geçişlerini düzeltebilir, doğru renkleri seçebilir ve arka planları fotoğraflardan oluşturabilir. Ancak, stüdyonun mevcut projelerine ne zaman yapay zeka entegre edeceği henüz netlik kazanmamış durumda.

Yapay zekanın sinema ve animasyon gibi eğlence sektörlerinde kullanılması, beraberinde bazı tartışmaları da getirebilir. Teknolojinin sanatçıların rızası olmadan projelere dahil edilmesi durumunda, bu durum işlerini tehdit edebilir. Ancak genel olarak yapay zekanın verimliliği artırdığı ve iş yükünü azalttığı söylenebilir.

Related Posts

Apple, iOS 26 için duyurmadığı özellikler üzerinde çalışıyor

Apple, haziran ayının başında yeni iOS 26 arayüzünü tanıttı ancak bu arayüz kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Microsoft’un neden sualtı veri merkezleri var? İşin uzmanları anlattı

Microsoft’un sualtı veri merkezleri projesi Project Natick, teknoloji dünyasında yankı uyandıran bir deney olarak 2013 yılında başladı. Amaç, geleneksel veri merkezlerinin yüksek enerji tüketimi ve çevresel etkilerini azaltarak daha sürdürülebilir …

Dünyaca ünlü Çin markasından Tesla’yı kızdıracak hamle!

Katı hal batarya teknolojisine yönelik ilk adımını da bu hamleyle atan şirket, enerji yoğunluğu ve iyon iletkenliği gibi redikal engelleri aşmayı amaçlayan yeni bir elektrot tasarımına ilişkin patentini kamuoyuna ile paylaştı. Patent, katmanlı bir …

WhatsApp geri adım attı! 2026’da devreye sokacak

WhatsApp reklam özelliğini 1 yıl sonra devreye alacağını bildirdi.

Genç Milli Yüzme Takımı’ndan 2 madalya

Milli yüzücüler, Portekiz’in Setubal kentinde gerçekleştirilen Gençler Avrupa Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda birer altın ve gümüş madalya elde etti.

“Kum bataryası” enerjide çağ mı açacak?

Yenilenebilir enerjide çığır açacak bir gelişme Finlandiya’dan geldi. Ülkenin küçük kasabalarından Pornainen’de, dünyanın en büyük kum temelli ısı bataryası devreye alındı. Elektrik yerine ısı depolayan bu sistemin yakıtı ise oldukça ilginç: kum ve ezilmiş sabuntaşı.