112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız Çağrılara Cezalar Artıyor

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız Çağrılara Cezalar Artıyor

Geçen yıl 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıların yüzde 34’ü asıllı, yüzde 38’i anons sırasında kapatılan, yüzde 28’i ise asılsız çağrılar olarak belirlendi. Bu yılın ilk üç ayında ise asılsız çağrı oranı yüzde 30 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün ele alınacak Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin yapılan etki analizine göre, asıllı, anons sırasında kapanan ve asılsız çağrıların oranları geçen yıl için de bu yılın ilk üç ayı için de benzer sonuçlar ortaya koydu.

Öneriyle, Kabahatler Kanunu’nda yer alan asılsız çağrı ve ihbarlara yönelik idari para cezalarının artırılması planlanıyor. Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla ısrarla arama yapanlara verilen 250 liralık idari para cezası 1500 liraya çıkarılacak.

Çağrı Merkezi’ne asılsız ihbarda bulunan kişilere ise, olay yerine giden ekipler tarafından tespit edilmesi durumunda 15 bin lira idari para cezası uygulanacak. Bu fiillerin tekrarı halinde ceza miktarı iki katına çıkartılacak.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları ve gerekçeleri dikkate alınarak hazırlanan teklifle, kamu kurum ve kuruluşlarında uzman yardımcısı ve uzman istihdamı kariyer meslek olarak belirleniyor.

Şu anda kamu kurumlarında merkez teşkilatlarında 12 bin 262 uzman ve 3 bin 284 uzman yardımcısı, taşra teşkilatlarında ise 31 bin 347 uzman ve 6 bin 235 uzman yardımcısı olmak üzere toplam 37 bin 582 uzman ve uzman yardımcısı görev yapıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Oguzhan Sarı – Politika

Related Posts

Yaşları 60’a dayandı ama gençlere taş çıkartıyorlar: Bu Koreli çift sırlarını paylaşıyor

57 ve 62 yaşındaki Güney Koreli çift Kim Sunok ve Kang Changdong, aktif yaşam tarzları ve dinç görünümleriyle sosyal medyada milyonlara ilham oluyor. Spor tutkularını hayatlarının merkezine koyan çift, yaş almanın formda kalmaya engel olmadığını kanıtlıyor.

Dondurma tüketirken sakın bu hayatı yapmayın!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın yanlış tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyetisyen Edanur Usta, glikoz şurubu ve doymuş yağ içeren dondurmaların insülin direnci ve obezite riskini artırabileceğini belirterek, dondurmanın çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguladı.

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Her yıl 559 bin kişinin ölümüne yol açan hastane süper mikrobu plastikle besleniyor

Hastanelerde sıkça karşılaşılan süper mikrop Pseudomonas aeruginosa, tıbbi plastikleri yiyerek hayatta kalabiliyor. Brunel Üniversitesi’nden bilim insanlarının yürüttüğü ve Cell Reports dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, bu ölümcül bakteri, tıbbi cihazlarda kullanılan plastiklerle beslenerek hem daha uzun süre hayatta kalıyor hem de tedaviye karşı daha dirençli hale geliyor.

Bakanlık tek tek ifşa etti: Vitamin diye satmışlar ama…

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehlikeye atan sahte ürünlere karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son kontrollerde, vitamin ve kolajen adı altında piyasaya sürülen bazı ürünlerde beyan edilen maddeler tespit edilemedi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.